Raamatukogu teenused eriolukorras

Info värskendatud 05.05.2020 

Raamatukogu on koondanud siia kõik olulise, mis puudutab digilahendusi, andmebaaside kasutamist õppematerjalide leidmiseks ja raamatute laenutamist eriolukorras

 

Lugejate küsimustele vastamiseks oleme avanud infotelefoni 522  3616, kuhu võib helistada  tööpäeviti kell 9–17.

Vastatakse ka veebipõhistele infopäringutele ja library@emu.ee meilidele.

 

Raamatute tagastamine eriolukorra ajal

  • Raamatuid on võimalik tagastada Omniva postiautomaadi vahendusel, tagastamiseks tuleb tasuda postikulu. Tagastamise adressaadiks tuleb valida Tartu  Tuglase Rimi pakiautomaat ning saajaks Eesti Maaülikooli raamatukogu. Kontakttelefoniks märgi 522 3616.

  • Raamatuid on võimalik tagastada saates postipaki aadressil EMÜ raamatukogu, Kreutzwaldi 1A, Tartu 51006
  • Raamatukogus on kontaktivaba tagastus võimalik kolmapäeviti 10 - 12 tulles raamatutega kahe tiiva vahel oleva välisukse juurde ja helistades telefonile 522 3616
  • Laenutatud raamatute tagastustähtajad on pikendatud 1. juunini 

 

Raamatute tellimine ja kontaktivaba laenutamine

Õppejõududel on võimalus tellida raamatud sisepostiga:

  • Leidke vajalik raamat e-kataloogist ESTER (www.ester.ee) ja veenduge, et soovitud raamat on koju laenutatav ja selle staatus on KOHAL.
  • Tellige raamat kataloogist, kasutades nuppu TELLI. Valige Eesti Maaülikooli raamatukogu, logige sisse minu ESTER keskkonda, kirjutage Lisainfo kasti  selle õppehoone nimi, kuhu raamatuid soovite (kättesaamise peab eelnevalt kokku leppima instituudi direktori juhiabi või sekretäriga).
  • Korraga saab tellida kuni kaks (2) raamatut.

Üliõpilastel on võimalus tellida raamatud pakiautomaati paki saaja kulul.

  • Leidke vajalik raamat e-kataloogist ESTER (www.ester.ee) ja veenduge, et soovitud raamat on koju laenutatav ja selle staatus on KOHAL.
  • Tellige raamat kataloogist, kasutades nuppu TELLI. Valige Eesti Maaülikooli raamatukogu, logige sisse minu ESTER keskkonda, kirjutage Lisainfo kasti oma telefoninumber ja millisesse Omniva pakiautomaati raamatuid soovite.
  • Korraga saab tellida kuni kaks (2) raamatut.

Raamatute toimetamine siseposti ja pakiautomaati toimub 1 kord nädalas, kolmapäeviti.

 

Teadusandmebaaside kasutamine

Kõigile, raamatukogu kodulehel INFOALLIKAD all nimetatud andmebaasidele, on EMÜ liikmeskonnale tagatud ligipääs Maaülikooli OpenVPN tunneli​ kaudu. Vastav tarkvara tuleb arvutisse (vms nutiseadmesse) laadida lehelt tunnel.emu.ee ja sisse lülitada, kasutades EMÜ kasutajatunnust ja salasõna. Seadistamise juhend asub SIIN.

Distantsõppe läbiviimiseks on õppematerjale kõige mugavam otsida EBSCO Discovery-st:  see on otsingumootor, mis koondab kõiki meie poolt ostetud ja ka väga paljusid vaba juurdepääsuga andmebaase. 

 

E-kataloogist ESTER leiate kõik Eesti Maaülikooli raamatukogu ostetud e-raamatud sisestades sõnaotsingusse EMÜR e-raamatud.

 

IT-alaste probleemide korral võtke ühendust maaülikooli IT-osakonnaga helpdesk@emu.ee

 

Raamatukogu on valmis teid igakülgselt toetama:

   kersti.laupa@emu.ee - kõik e-teenused, teadusandmed

   heli.viira@emu.ee - e-raamatute tellimine

   raili.zuba@emu.ee  - andmebaaside kasutamine, OpenVPN tunneli seadistamine

   li.seppet@emu.ee - infootsing