Blues. Deivi Tuppits ja Matthieu Quincy

Foto-poeesianäitus „Blues“ on pilguheit tunnete, värvide, hetkede ajalikkusesse ja ajatusse, mis on püütud sõnasse ja pilti.

Kui ajal ja ruumil on oma ettemääratlus, on näitus tõestuseks sellest, et siiski läbi ühistöö avastame midagi, mis ühendab ja on püsiv. Antud juhul osutusid selleks sinise lõputud varjundid kui sümbolid, mille autorid leidsid olevat oma loomingu ühisosaks. Selle töö eesmärk on siduda erinevaid kunstivorme – luulet ja fotograafiat, mis üksteist ei varjutaks, vaid võimendaks. Et tõestada tingimusteta kooskulgemise võimalikkust, vahest lihtsalt, et jõuda arusaamiseni, et meie viimaseks tõeliseks kaaslaseks on üksindus.

Deivi Tuppits on eesti teatriteadlane ja -kriitik. Tema huviks kunstides on inimmõistuse ja eneseväljenduse narratiivne olemus. Olles enamasti avaldanud teatrikriitikat ja -arvustusi, on see tema teine avalik luuleloomingu näitus.

Matthieu Quincy on elukutseline balletiartist, kelle teiseks kireks on fotograafia. Elava ja kaduva tantsukunsti kõrval on teda alati köitnud fotokunsti kätketud püsivus ja igavikulisus. Tegemist on tema teise analoogfotograafia näitusega.

Näitus maaülikooli raamatukogus jääb avatuks 20. detsembrini 2018.

Olete oodatud!