Lühiajaline ligipääs videoajakirjale JoVE

Videoajakiri JoVE (Journal of Visualized Experiments) on täismahus Eesti Maaülikoolile katsetuseks avatud 14. septembrist kuni 19. oktoobrini.

JoVE on juhtiv videoressursside looja, mille missiooniks on panustada looduse, meditsiini ja inseneeria valdkondade arengusse. Videod demonstreerivad eksperimente, mis on filmitud tipptasemel teadusasutuste laborites. Alates 2006. aastast on JoVE loonud rohkem kui 7000 videot, mida on kasutanud miljonid teadlased, koolitajad ja üliõpilased üle kogu maailma.

Katsetuse ajal on võimalik kasutada umbkaudu 13 000 videoartiklit ja 700 visualiseeringut. JoVE ajakirjas olevaid videoid saab kasutada ka Moodle kursusel. Selleks tuleb kontakteeruda JoVE meeskonnaga. JoVe sisu jaguneb kaheks: JoVE Research ja JoVE Education.


JoVE Research sisaldab teaduslikku videoajakirja (JoVE Journal), mis on eelretsenseeritud, multidistsiplinaarne ja indekseeritud PubMed ja Web of Science andmebaasides. Lisaks leiab keskkonnast maailma esimese veebipõhise video-entsüklopeedia täiustatud uurimiskatsete kohta  (JoVE Encyclopedia of Experiments). See võimaldab akadeemilistes ringkondades ja teadlastel õppida ning rakendada uusi katseid ja uurimistehnoloogiaid.


JoVE Education sisaldab videoõpikuid (JoVE Core), mis selgitavad bakalaureuseõppe kursusel õpetatavaid mõisteid läbi animatsioonide ja reaalsete katsete kaudu. Võimalik on kasutada ka videoteeki (JoVE Science Education), mille eesmärgiks on õpetada teaduslike eksperimentide praktikat ja teooriat läbi visuaalsete demonstratsioonide.


Täpsema ülevaate saamiseks Eesti Maaülikoolile pakutava juurdepääsu kohta sisene https://www.jove.com/access