Lühiajaline ligipääs videoajakirjale JoVE

Videoajakiri JoVE (Journal of Visualized Experiments) on Eesti Maaülikoolile katsetuseks avatud kuni 16. juunini. 

 

JoVE on juhtiv videoressursside looja, mille missiooniks on panustada looduse, meditsiini ja inseneeria valdkondade arengusse. JoVE sisu jaguneb kaheks: JoVE Research ja JoVE Education, mis sisaldavad kokku umbkaudu 14 000 videot.

 

JoVE Research alt leiab teadusliku videoajakirja (JoVE Journal), mis on eelretsenseeritud, multidistsiplinaarne ja indekseeritud PubMed ja Web of Science andmebaasides. Lisaks on seal veebipõhine video-entsüklopeedia tipptasemel uurimiskatsete kohta (JoVE Encyclopedia of Experiments).

 

JoVE Education sisaldab bakalaureuseõppe kursustele sobivaid videoõpikuid (JoVE Core), mis selgitavad mõisteid animatsioonide ja reaalsete katsete kaudu; ning multimeedia õpikut (JoVE Book), kus on videoesitlused koos täiendavate tekstidega teaduslike mõistete ja praktikate kohta ning harjutusülesanded. Võimalik on kasutada ka videokogu (JoVE Science Education), kus õpetatakse teaduslikke katseid kaasahaaravate ja lihtsalt mõistetavate visualiseeringute kaudu. Samuti on laborikursuste õpetamiseks on loodud erinevad videod (JoVE Lab Manual).