Teadusettekannete kogumise kampaania "Esine kogu maailmale!"

Hea maaülikooli teadlane ja doktorant!

 

EMÜ raamatukogu liitus teadusettekannete kogumise kampaaniaga „Esine kogu maailmale!“, et digitaalarhiivi EMU DSpace jõuaks võimalikult palju maaülikooli teadlaste ja doktorantide poolt tehtud ettekandeid.

 

Tegemist on Tartu Ülikooli raamatukogu algatatud uuema akadeemilise pärandi kogumise ja säilitamise kampaaniaga.

 

Kui ka teil on ettekannete faile, mis on pärast konverentsi jäänud mälupulgale või arvuti kõvakettale, siis oleme tänulikud, kui edastate need järgneva vormi kaudu. 

 

Ettekanne kui tänapäeva teaduskommunikatsiooni lahutamatu osa on kahtlemata säilitamist vääriv akadeemiline pärand.  Neid digitaalarhiivis EMU DSpace säilitades saame olla kindlad, et nii teadlastel, tudengitel kui ka kõikidel teistel huvilistel on ettekannetele ligipääs ka tulevikus.

 

Autori jaoks on ettekandefaili digitaalarhiivi edastamine väga lihtne: tuleb vaid täita lühike vorm andmetega ning ettekanne sinna üles laadida. Ettekanded kaitseme CC litsentsiga (CC BY-NC-ND 4.0) ja viitamise lihtsustamiseks on autoril võimalik taotleda ettekandele ka DOI.  

 

Loodame väga, et sellest algatusest saab hea tava ja pärast konverentse jõuavad ettekanded  ka edaspidi digitaalarhiivi EMU DSpace.

 

Küsimuste korral võtke julgesti ühendust!

 

li.seppet@emu.ee 

või

kersti.laupa@emu.ee