Digitaalarhiiv EMU DSpace 15

Kas teate, et maaülikooli digitaalarhiiv EMU DSpace saab 6. veebruaril 15-aastaseks?

 

Täpselt sellel päeval laeti esimesena DSpace’i Marek Metslaidi doktoritöö Hariliku kuuse eeluuenduse kasv lageraie järgselt.

Ärge heituge nimetusest digitaalarhiiv! See pole suletud ruum, vaid keskkond, mis on loodud kogumiseks, säilitamiseks ja ligipääsu tagamiseks. EMU DSpace’is olevad tööd on leitavad nii Google, Google Scholar, Base, OpenAIRE kui ka paljude teiste otsingumootorite abil.

Raamatukogu on teinud tööd ja näinud vaeva, et tänaseks päevaks teha maailmale kättesaadavaks  8 140 Eesti Maaülikooli liikmeskonna poolt loodud või Eesti Maaülikooli vastutusvaldkondadega seotud teadustööd.

Nii me toetame maaülikooli konkurentsivõimet ja teadmistepõhist ühiskonna arengut:

  • 2574 magistritööd + 152 master theses
  • 2552 bakalaureuseööd
  • 256 dissertatsiooni
  • 158 lõputööd
  • 160 uuringute aruandeid
  • jne

Oleme omistanud 1 539 DOI-d.

EMU DSpace-i külastusi on kogunenud 4 908 777, neist eelmisel aastal 888 789.

 

Meil on väga hea meel, et teadlased on hakanud eelistama koduülikooli repositooriumi, sest oleme usaldusväärsed partnerid ja  püüame igati toetada. Ka edaspidi!

Oleme kogenud väga meeldivat koostööd. Näidetena saame tuua EMÜ Loodusteaduslike kogude kollektsiooni Peipsi järve andmerea (1962-2022) või TRICELAKE ja VALORTECH projektide teadustulemite majutamise.

 

Vaadates tulevikku on meie eesmärgid ja ootused kõrged: tahame pakkuda igale maaülikooli liikmele võimalikult mugavat teenust oma teadustulemite või õppematerjalide kättesaadavaks tegemisel. Ikka kaasaegsete tehnoloogiste lahenduste abil.

 

Kaks (mitte just tüüpilist) raamatukogutöötajat ei tule aga selle tööga toime ilma tehnilise toeta.

Aitäh, Reda Piksel OÜ-st ja Tarmo EMÜ IT-st!

 

Jää jumalaga, puberteet!