Esimest korda maaülikoolis: rahvusvaheline avatud juurdepääsu nädal

24.-30. oktoobrini toimub ülemaailmne avatud juurdepääsu nädal, mille eesmärk on tutvustada ja suurendada avatud juurdepääsuga teadusinformatsiooni kasutamist ning avaldamist. DataCite Eesti algatusel tutvustavad avatud teaduse võimalusi Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli ja Tallinna Ülikooli raamatukogud.

 

EMU raamatukogus saab esmaspäeval ja kolmapäeval 12-14 soovi korral suhelda avatud teaduse ja teadusandmetega seotud teemadel, esitada küsimusi ja saada juhiseid.

Terve nädala jooksul on võimalik osaleda teiste ülikoolide korraldatud avatud juurdepääsu nädala üritustel ning tutvuda materjalidega erinevate teenuste ja platvormide kohta.

 

Nädala  teemad:

E 24.10 

  • DataCite ja EMÜ digitaalarhiiv EMU DSpace
  • 12-14 konsultatsioonid maaülikooli raamatukogus

T 25.10

K 26.10 

  • Avatud teadus ja teadusandmete haldamine
  • kl 11-12  TÜ teadlase ja kliimaaktivist Madis Vasseri  töötuba "Kust sa tead, et kliima soojeneb?".  Arutlusele tulevad kliimaneutraalsuse eesmärgid, kasvuhoonegaaside mõõtmine ja arvutamine ning kas ja kuidas seda avatud teaduse vahenditega mõõta ja valideerida saaks. Töötuba toimub TÜ raamatukogu Kodavere ruumis ning oodatud on nii inimesed, kes leiavad et kliimamuutustega tegelemiseks on aega veel küllalt, kui ka need, kelle arvates oleme juba täna üle katastroofilise kuumenemise piiri.
  • 12-14 konsultatsioonid maaülikooli raamatukogus

N 27.10

  • Digiteerimine ja digiraamatute kättesaadavaks tegemine EODOPEN projektis

R 28.10

 

 

EMÜ raamatukogu ühineb TÜ algatatud teaduspostrite kogumiskampaaniaga

Kutsume üles kõiki teadlasi, doktorante ja magistrante, kes on teaduskonverentsidel esinenud posterettekannetega, säilitama neid maaülikooli digitaalarhiivis EMU DSpace's. Postri fail tuleb saata li.seppet@emu.ee  koos peamiste metaandmetega (pealkiri, autorid, konverents nimi ja toimumiskoht, esitlemise kuupäev). Kogutud postrid avaldatakse CC litsentsi all digitaalarhiivis EMU DSpace.